دسته‌بندی نشده

تفاوت روش شارژ وایرلس و سیمی

اورجیلند orgiland

 

نسل جدید گوشی های هوشمند نسبت به نسل گذشته خود، تفاوت های چشمگیری داشته اند. از جمله این تفاوت ها می توان به استفاده گوشی های جدید از شارژر بی سیم اشاره کرد. با استفاده از این قابلیت شما می توانید دستگاه یا گجت هوشمند خود مانند تلفن همراه‌ ٬ ساعت هوشمند ٬ هندزفری و … خود را روی یک صفحه شارژ قرار داده و شاهد یک فرآیند جادویی باشید!

 

تکنولوژی شارژر بی سیم بسیار جذاب است و قابلیت های بیشماری دارد. اما از آنجایی که این تکنولوژی هنوز کاملا رایج و شناخته شده نیست؛ کاربران را با مجموعه سوالاتی مواجه می کند. مثلا اینکه عملکرد شارژر بی سیم چه تفاوت عمده ای نسبت به شارژ سیمی  دارد؟

اگر شما هم قصد خرید شارژر دارید و با این دسته از سوالات مواجه اید؛ این مقاله از اورجیلند، به سوالات شما کاربران گرامی اختصاص دارد. تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.

 

شارژر با سیم یا بی سیم ؟ مسئله این است!

برای انتخاب روش شارژ و نوع فرآیند شارژ دهی، اولین مسئله مطرح شده معمولا میزان راحتی ما در استفاده از این فرایند است. اما ما می خواهیم در ابتدا به پارامتر مهمتری بپردازیم که اکثرا از آن غافل هستند. مسئله مهم میزان بهره وری!

 

بهره وری همان معیاری ست که به ما نشان میدهد تا چه اندازه باطری ما داغ شده و انرژی دریافتی به هدر می رود. اگر بخواهیم به زبان ساده و خلاصه وار این موضوع را توضیح دهیم؛ باید بگوییم که کارآمدترین روش شارژ دهی با توجه به راندمان شارژ دهی، کندترین روش است! درست متوجه شدید. کندترین روش شارژ که با استفاده از کابل های یواس بی نوع ای در پنج ولت و یک آمپر انجام می شد؛ راندمان خوبی دارد.

البته در مورد این قضیه و نسبت سرعت شارژ و دشارژ (خالی شدن شارژ) دستگاه مقالات ضد و نقیض زیادی در سطح اینترنت وجود دارد ٬ اما چیزی که ما در اورجیلند تست  و آزمایش کردیم نشان داده که سرعت شارژ پایینتر در نهایت منجر به دیرتر خالی شدن شارژ دستگاه میشود!

 

امروزه استفاده افراد از گوشی های تلفن همراه بیش از گذشته شده و این گوشی ها توانسته اند که دامنه وسیعی از نیازهای زندگی امروزه را پوشش دهند. بنابراین می توان گفت که طبیعی ست که کاربران به روش های شارژ دهی کند علاقه ای نشان ندهند و به دنبال روش های سریع تری باشند.

با توجه به این موضوع کمپانی های تولیدکننده تلفن همراه از جمله اپل و… در نسل جدید گوشی های خود از قابلیت شارژ سریع بهره برده اند. این قابلیت زمان شارژ دهی را بسیار کوتاه تر کرده است.

 

فاکتور گرما را دست کم نگیرید!

انرژی به هدر رفته به صورت گرما خود را نشان می دهد. در واقع میتوان گفت که محصول فرعی الکریسیته؛ گرما، مغناطیس و نور است.

زمانی که می خواهیم انرژی را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل کنیم؛ باید به فاکتور گرما توجه ویژه ای داشته . چراکه این پارامتر به ما نشان میدهد که چه مقدار از انرژی دریافتی، تلف شده است.

کمپانی ها برای رفع این موضوع ب تلاش های نرم افزاری زیادی دست زده اند. همچنین آنها شارژرهایی طراحی کرده اند که تا حد امکان به کاهش دمای محصولات تولیدی کمک کند. اما مهمترین عاملی که تحت اختیار شماست این است که بدانید چه زمانی می توانید وسایل را با توان بالا شارژ کنید و چه زمانی با یک توان پایین تر.

شما باید بدانید که الکتریسیته با چه توانی وارد شارژر می شود، باتری چه میزانی را جذب می کند و میزان دمایی که مدارها را درگیر می کند چقدر است؟ اما این موضوع در مورد شارژر بی سیم چگونه است؟

تاریخچه شارژرهای بی سیم

در سال 2009 یک گوشی نوآورانه بنام Palm Pre معرفی شد که در زمان خود مورد توجه زیادی قرار نگرفت. این گوشی از شارژر بی سیم بهره میبرد. قابلیتی که امروزه بتازگی در نسل جدید گوشی های پرچمدار دیده می شود.

 

اورجیلند

 

کمپانی های سازنده تلفن های همراه هوشمند، قابلیت شارژرهای بی سیم را تا سال 2013 کاملا نادیده گرفته بودند. تا اینکه تصمیم گرفتند از این فناوری استفاده کنند.

فست شارژرها اندکی بعد به میدان رقابت وارد شدند. ما در سال 2014 برای اولین بار شاهد ظهور فست شارژر ها در گوشی های هوشمند بودیم. گوشی هایی که با توان بیش از 10 وات بوسیله یو اس بی شارژ می شوند؛ در این دسته قرار می گیرند.

گرچه مدت زمان زیادی ست که از معرفی شارژرهای وایرلس میگذرد؛ با اینحال محبوبیت آنها نسبت به شارژرهای فست شارژر در میان کاربران بسیار پایین تر است.

امروزه کمپانی های زیادی از جمله اپل، شارژرهای وایرلس را ارائه میدهند؛ با اینحال پیشروان این مسیر را باید کمپانی هواوی و سامسونگ دانست. هواوی و سامسونگ با عرضه شارژرهای سریع بی سیم 15 واتی در این فناوری جدید پیشرو هستند.

 

شارژر بی سیم ؛ یک نوآوری خلاقانه

ساز و کار شارژر های بی سیم اینگونه است که دو سیم پیچ روبروی یکدیگر قرار گرفته و با تشکیل میدان مغناطیسی انرژی از شارژر به دستگاه شما منتقل میشود.

 

اورجیلند

 

 

اما در مورد تفاوت ها ٬ شاید بتوان گفت بزرگترین تفاوت آنها در فاصله بین دو سیم پیچ است. اگر دو سیم پیچ را بسیار نزدیک به هم قرار دهید می توانید جریان برق را انتقال دهید. برای تغییر ولتاژ، تعداد دورهای سیم پیچ ها موثر هستند. ده هزار دور در سیم پیچ ورودی و هزار دور در سیم پیچ خروجی، نود درصد از ولتاژ را کاهش می دهد.

در شارژرهای بی سیم از دو سیم پیچ مجاور هم بهره گرفته شده است. سیم پیچ ورودی در خود شارژر بی سیم مستقر است و سیم پیچ خروجی در گوشی تلفن همراه شما قرار دارد. هنگامی که انرژی الکتریکی در سیم پیچ ورودی باشد؛ سیم پیچ خروجی از طریق قرارگرفتن در میدان مغناطیسی می تواند این انرژی را دریافت کرده و اصطلاحا شارژ شود.

طبیعتا در این میان ٬ مخصوصا داخل تلفن همراه ؛ قطعات مختلفی باهم همکاری میکنند تا انرژی مغناطیسی تبدیل به انرژی الکتریکی شده و بعد از آن از سیم پیچ وارد باطری شود. اما بصورت کلی ساز و کار تقریبا یکسان است و شباهت های زیادی بین شارژر های وایرلس وجود دارد.

 

 

مزایای شارژر های وایرلس (بی سیم)

 

اورجیلند

شارژرهای وایرلس یا بی سیم در قیاس با شارژرهای با سیم، طرفداران زیادی ندارند. با این حال مزیت هایی دارند که می تواند این روش را برای برخی از کاربران نسبت به استفاده از کابل،  ارجح تر کند.

شارژرهای بی سیم؛ زیبا، ساده و با قابلیت حمل و کارایی بسیار بالایی هستند. اگر شما هم یک کاربر فراموشکارید که از شلوغی کابل و شارژرهای باسیم خسته شده اید؛ خرید شارژر بی سیم میتواند برای شما کارگشا باشد.

خرید یک شارژر بی سیم همچنین میتواند یک خانه امن برای گوشی های شما باشد. با استفاده از این روش می توانید هر زمان که به گوشی خود نیازی ندارید؛ آن را روی شارژر بی سیم قرار داده و شاهد بازیابی نیروی از دست رفته باتری باشید.

در این روش از شارژدهی، فرسودگی کابل ها و استهلاک پورت شارژر وجود ندارد. اگر گوشی خود را روی صفحه شارژ بیسیم قرار دهید؛ بدون نیاز به استفاده از درگاه های یو اس پی می توانید شاهد فرآیند شارژدهی بوده و فشار کمتری را به گوشی متحمل کنید.

 

سرعت شارژ در روش بی سیم بسیار پایینتر از روش سیمی است. که این امر میتواند همزمان هم مزیت و هم عیب این روش شارژ باشد.

مزیت از این جهت که بعلت دیرتر شارژ شدن دستگاه ٬ تخلیه شارژ نیز دیرتر اتفاق میافتد (به عبارتی دستگاه شارژ بیشتری نگه میدارد).

و عیب از این جهت که در زمان هایی که عجله دارید ٬ سرعت شارژ بی سیم واقعا دیوانه کننده است!

(مگ سیف اپل در هر ده دقیقه آیفون ۱۳پرو را سه الی پنج درصد شارژ میکند. توجه داشته باشید که این عدد برای روش شارژ بی سیم ۲۰ وات با کابل تایپ سی به لایتنینگ پانزده الی نوزده درصد در هر ده دقیقه میباشد!!!) 

 

 

مزیت های شارژرهای با سیم

اورجیلند

 

شاید ظاهر شارژرهای با سیم جذابیت کمتری نسبت به شارژرهای بیسیم داشته باشد؛ با این حال هنوز هم کارایی آنها غیرقابل چشم پوشی است.

اول اینکه قابلیت شارژ با شارژرهای بی سیم در اکثر گوشی های تولیدی حتی مدل اپل نیز وجود ندارد. این بدین معناست که شارژرهای سیم دار گزینه اول بیشتر گوشی هاست.

در مسافرت ها ، استفاده از شارژرهای سیم دار به مراتب راحت تر از شارژر های بیسیم است. کافی ست یک کابل و کلگی را درون کیف خود جای دهید و با خیال راحت به هرکجا که دلتان می خواهد سفر کنید. اما شارژرهای وایرلس آسیب پذیرتر هستند و قابلیت حمل دشوارتری دارند. شما در سفر با استفاده از کابلهای شارژ می توانید از شارژرهای عمومی نیز استفاده کنید.

 

شارژر سیمی بهتر است یا شارژر بی سیم؟ 

 

تفاوت های این دو روش شارژ :

 

  1. روش شارژ سیمی سرعت بیشتری نسبت به وایرلس دارد
  2. در روش شارژ وایرلس ٬ گجت ها و لوازم جانبی بسیار متنوع تری وجود دارد. (مانند استندهای وایرلس چندکاره ٬ شارژر های رومیزی ٬ پاوربانک های وایرلس ٬ هولدرهای ماشینی با قابلیت شارژ بی سیم و …)
  3. از نظر ظاهری ٬ شارژر های بی سیم تنوع و جذابیت های بیشتری دارند
  4. طبق تجربه اورجیلند ٬ در روش شارژ بی سیم ٬ شارژدهی دستگاه نیز بهتر میباشد.

 

 

 

 

حال که با تفاوت های شارژر بی سیم و شارژر باسیم آشنا شده اید؛ شاید این سوال برای شما پیش بیاید که بلاخره شارژر سیمی بهتر است یا شارژر بی سیم ؟

پاسخ به این سوال برای همه کاربران یک جواب یکسان ندارد. این موضوع کاملا به نوع استفاده و نیازهای شما بستگی دارد. اگر شما کاربری هستید که راحتی برایتان الویت ویژه ای دارد، از شلوغی سیم ها خسته شده اید و دائما کابل های شارژرتان فرسوده می شود؛ اورجیلند به شما خرید شارژر بی سیم را پیشنهاد می کند.

در مقابل اگر سرعت در شارژدهی، الویت مهم شماست و میخواهید هزینه کمتری را صرف فرآیند شارژدهی کنید؛ به سراغ شارژرهای سیمی بروید.

 

در آخر میتوان گفت که شارژرهای وایرلس زیبا هستند و با استفاده از آنها دیگر نیازی به دیدن منظره سیم های آویزان ندارید. محیط مرتب تر به نظر می رسد و فضای کمتری را اشغال میکنند.

ممنون میشویم اگر نظرات خود را از طریق بخش نظرات با ما در میان بگذارید😍

 

3 دیدگاه در “تفاوت روش شارژ وایرلس و سیمی

  1. امیرعلی شناور گفت:

    من شنیده بودم که استفاده طولانی از شارژر بی سیم به باطری گوشی آسیب میزنه
    البته نمیدونم که این موضوع صحت داره یا نه!

  2. حسین شریفی نیا گفت:

    اگه مشکل دیر شارژ شدن بی سیم حل بشه واقعا بهتره

  3. ناشناس گفت:

    عالی

دیدگاهتان را بنویسید